Νοέμβριος 18, 2019

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα-βήμα η εκτύπωσή τους -Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020.

Τα φετινά «ραβασάκια» παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με την περσινή χρονιά, αφού όποιες αλλαγές -που σχετίζονται με τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων- σύμφωνα με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία θα εφαρμοστούν από το 2021.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Βήμα προς βήμα η εκτύπωσή τους

Φέτος ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν από 22 έως 1.380 ευρώ (δείτε αναλυτικά). Αρχικά για να εκτυπωθούν τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εισέλθετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet (εδώ).

Η αρχική εικόνα που βλέπουν οι ιδιοκτήτες κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
Η αρχική εικόνα που βλέπουν οι ιδιοκτήτες κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μετέπειτα, αφού πατήσετε «ΕΙΣΟΔΟΣ», συμπληρώνετε το ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του ιδιοκτήτη του οχήματος. Αφού επιλέξετε «αναζήτηση» εμφανίζετε το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση» και τότε μπορείτε να εκτυπώσετε και να κατεβάσετε την φόρμα με το τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας.

Συμπλήρωση ΑΦΜ και Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος

Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι όσοι δεν επιθυμούν ή δεν έχουν να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, καταθέτοντας δηλαδή τις πινακίδες κυκλοφορίας στις ΔΟΥ.

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Επιστρέφει η μεταφορά συντελεστή δόμησης- Και ψηφιακή Τράπεζα γης στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Η επαναφορά της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης και η δημιουργία ψηφιακής Τράπεζας γης περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να δοθεί προς διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες. Μάλιστα το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι θα μπορούν να αξιοποιηθούν και παλαιοί τίτλοι μεταφοράς συντελεστή δόμησης που κατέχουν νομικά πρόσωπα και ιδιώτες. Οι νέες ρυθμίσεις θα […]

Αρχίζουν την Δευτέρα οι εκπτώσεις -Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Την επόμενη μέρα των εκλογών, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Εκπτώσεις με μία Κυριακή ανοιχτά Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – […]

Leave a Reply

avatar