Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Nόσο των λεγεωνάριων βλέπουν ως αιτία οι γιατροί
Απο newsattica

Οι γιατροί στο «Ιπποκράτειο»  Θεσσαλονίκης προσπαθούν να εξηγήσουν τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το παιδί να είχε προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων που προκαλείται από τα κλιματιστικά.

Το αγοράκι είχε για μία-δυο μέρες χαμηλό πυρετό και μια διάρροια. Ξαφνικά την τρίτη μέρα το παιδί δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του, ο πυρετός ανέβηκε πολύ και είχε σπασμούς. Οι γονείς έτρεξαν στο νοσοκομείο. Το παιδί αιμορραγούσε από το στόμα και τη μύτη και παρά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ και τη διασωλήνωσή του οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού στο Mega, οι γιατροί είπαν ότι μπορεί να φταίει το κλιματιστικό:

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας. Εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες» είπε ο πατέρας.

«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο» είπε η μητέρα του παιδιού.

Μιλώντας στο Mega ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, σημείωσε πως από τα στοιχεία φαίνεται να είναι οξεία λοίμωξη και εξήγησε ότι το μικρόβιο αυτό βρίσκεται στα λιμνάζοντα νερά τόσο των κλιματιστικών όσο και των σωληνώσεων, και όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες «ξυπνάει» και προσβάλλει τον άνθρωπο. Ο παιδίατρος είπε ότι οι κινήσεις που έγιναν από τους γονείς του 7χρονου ήταν σωστές αφού τον πήγαν κατευθείαν στον γιατρό.