Φεβρουάριος 27, 2020

Τραγούδησαν το «Τζίβαερι» μπροστά στην Καρυάτιδα στο Λονδίνο! (video)

Τα παιδιά βρέθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και αντέδρασαν με τον δικό τους τρόπο

Με μια διαφορετική κίνηση θέλησαν να «διαμαρτυρηθούν» για την παραμονή στο Βρετανικό Μουσείο των Μαρμάρων του Παρθενώνα, παιδιά από την Κρήτη, που βρέθηκαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών και ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ. Άντζελα Χαριστάκη καθισμένοι όλοι οκλαδόν γύρω από την Καρυάτιδα στήσανε ένα μοιρολόι «Σιγανά και ταπεινά» που λέει και το «Τζιβαέρι».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Χαριστάκη: «αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιει ΚΑΘΟΛΟΥ το γεγονός οτι βρισκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμένα μάρμαρα του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σ΄ενα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδερφές της σε περίωπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Τα ματια μας γεμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London» . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το «αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Μαρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα». Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική».

https://cdn.cretalive.gr/_750xAUTO_fit_center-center_86/paidiakariatida.jpg?mtime=20200208143928

Πηγή: cretalive.gr

Related articles

Βίντεο-ντοκουμέντο από το φονικό στο Λασίθι – Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα

Οι χρόνοι στο βίντεο είναι από μόνοι τους αποκαλυπτικοί. Καταδεικνύουν πόσο γρήγορα και με απόλυτη ψυχραιμία έγιναν όλα. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο 43χρονος κτηνοτρόφος από τις Κουρούνες Λασιθίου πυροβολεί από απόσταση αναπνοής πατέρα και γιο, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια της κόρης και αδερφής αντίστοιχα των θυμάτων, η οποία επίσης βρίσκεται στη «ζώνη πυρός». Είναι […]

Ένας οδηγός για να περάσεις ένα χαλαρό και δημιουργικό καλοκαίρι στην Αθήνα!

Oι συναυλίες, τα πάρτι, οι εκθέσεις, τα φεστιβάλ που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες Waterboom Festival ΟΑΚΑ 22/6 Για δεύτερη χρονιά έρχεται το μεγαλύτερο μπουγέλο της Αθήνας, μετά την τεράστια ανταπόκριση που είχε στην περσινή πρώτη εκδοχή του. Το OAKA θα γεμίσει τεράστια κανόνια νερού, γιγάντιες μπουρμπουλήθρες, εκατοντάδες βάρκες και φουσκωτές μπάλες που υπόσχονται […]

Leave a Reply

avatar