Τσακλόγλου στο Ελλάδα 24: Το νέο ασφαλιστικό φέρνει υψηλότερες συντάξεις
Απο newsattica

Στο πρώτο Podcast του «Ελλάδα 24» ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Κουτσομύτη για τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Ο Υφυπουργός μίλησε για τα πλεονεκτήματα της μεταρρύθμισης που υλοποιεί η Κυβέρνηση στον Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που εδώ και δεκαετίες έχει ταλανίσει την ελληνική κοινωνία και τόνισε ότι οι συντάξεις που θα καταβάλλει το νέο σύστημα θα είναι πολύ υψηλότερες από τις προηγούμενες.

Ο Υφυπουργός ανέλυσε τα πολύ σημαντικά  πλεονεκτήματα της νέας μεταρρύθμισης σημειώνοντας ότι ο συνταξιούχος του νέου συστήματος θα πάρει 3 συντάξεις την εθνική, την ανταποδοτική και την επικουρική και παρά το γεγονός ότι πάντοτε υπάρχουν κίνδυνοι (δημοσιονομικός, δημογραφικός, κίνδυνος αγορών), ο συνολικός κίνδυνος είναι πολύ χαμηλότερος καθώς σε αυτό το σύστημα οι κίνδυνοι δεν έχουν τέλεια συσχέτιση. Επίσης, οι αποδόσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες όπως φαίνεται και από τα  κεφαλαιοποιητικά συστήματα άλλων χωρών σε σχέση με τα διανεμητικά ειδικά σε γερασμένες κοινωνίες, όπως η ελληνική. Τέλος, με αυτό το σύστημα δημιουργείται κεφάλαιο. Όταν το καινούριο ταμείο θα είναι στην πλήρη ωρίμανση του τα κεφάλαια που θα διαχειρίζεται θα είναι περίπου το μισό ΑΕΠ της χώρας και φυσικά ένα σημαντικό κομμάτι θα επενδυθεί στην ίδια την ελληνική κοινωνία τονώνοντας την ανάπτυξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης: