Φεβρουάριος 27, 2020

Βορίδης: «Οι αμερικανικοί δασμοί στα ελληνικά προϊόντα, στο επίκεντρο της συνάντησης με Πάιατ»

Κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη, οι δύο άνδρες συζήτησαν και θέματα επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθη από τον κ. Βορίδη το ζήτημα των αμερικανικών δασμών επί των ελληνικών προϊόντων και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διατηρηθεί η εξαίρεση του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών από αυτούς, αλλά και να προστεθεί στην εξαίρεση η κομπόστα ροδάκινο και τα κατεψυγμένα κεράσια. 

Παράλληλα, οι δύο άνδρες συζήτησαν και θέματα επενδύσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, συμφωνήθηκε δε ο συγκεκριμένος τομέας διμερούς συνεργασίας να αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων κατά την επικείμενη επίσκεψη του Κυβερνήτη του Μιζούρι στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Μεταναστευτικό: κλειστά κέντρα στα νησιά – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Στις 11:30 η ανακοίνωση του σχεδίου από Πέτσα-Στεφανή – Μήνυμα στην Τουρκία η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου – Κλειστά κέντρα και στην ηπειρωτική Ελλάδα σε εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες Με τις μεταναστευτικές ροές να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και την ελληνική κοινωνία να στρέφεται αργά αλλά σταθερά σε μία κατεύθυνση αντίδρασης στη μαζική […]

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης για επενδύσεις με το βλέμμα στην τουρκική προκλητικότητα

Σημαντικά τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με επικεφαλής πολυεθνικών κολοσσών, ανάμεσα στους οποίους η Microsoft και η Google – Στόχος και η ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων της Ελλάδας Το 24ωρο αναμένεται να μην είναι αρκετό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νταβός. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο πέμπτος κατά σειρά που θα μεταβεί εκεί, […]

Leave a Reply

avatar