Βρέθηκαν σώοι οι δύο αγνοούμενοι νέοι στην Κρήτη
Απο newsattica
hcg.gr

Σώοι εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 07.30 το πρωί, οι δύο νεαροί άνδρες τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί τις προηγούμενες ώρες ανοιχτά της Χερσονήσου στην Κρήτη. Από χθες το Λιμενικό έψαχνε επίμονα στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος:

Εντοπισμός και διάσωση δύο αγνοουμένων από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Ηράκλειο Κρήτης

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για αγνοούμενη λέμβο με επιβαίνοντες έναν 23χρονο ημεδαπό και έναν 23χρονο αλλοδαπό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ανάληψης Ηρακλείου και ν. Δία.


Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πρωινές ώρες σήμερα, η λέμβος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητη, βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ηρακλείου, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.


Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, από όπου διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για ιατρικό έλεγχο.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού κατά των υπαιτίων.


Διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr