Αδιανόητη δήλωση Ζουράρι: Εξωφρενικό να εξισώνεται η ψήφος μου με αυτή ενός άγουρου 17χρονου
Απο newsattica
Spread the love

Ο Κώστας Ζουράρις μιλώντας  στον ΑΝΤ1  αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε στο παρελθόν με την κόρη του για το τι είναι Δημοκρατία όταν εκείνη ήταν 17 ετών είπε: «Αφού της είπα είναι το ένα, το άλλο, το τρίτο, της λέω “είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία» είπε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις  επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται με το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο γιατί αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι’ αυτό στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες αλλά όλοι εκ περιτροπής».

Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις  στην εκπομπή ότι συζητείται από το κόμμα της Πειραιώς, όταν και εφόσον αναλάβει να κυβερνήσει ξανά, να κάνει αναθεώρηση στην νομιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού ο οποίος έσπευσε να αποκαταστήσει τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι. «Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, είναι άθλια fake news του κ. Ζουράρι, και είναι ντροπή λίγο πριν τις δεύτερες κάλπες  να  ακούγονται τέτοια πράγματα». Μετά την παρέμβαση του Νίκου Ρωμανού υπήρξε αναδίπλωση από τον Κώστα Ζουράρι ο οποίος είπε «χαίρομαι που δεν είναι, δεν περίμενα να κάνατε και αυτό».