Νοέμβριος 19, 2019

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται η πρώτη δόση – Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Αναδρομικά συνταξιούχων:  Η πρώτη δόση «κλειδώνει» σε 15 μέρες

Αναδρομικά 10 μηνών για όλους τους συνταξιούχους από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Απρίλιο του 2016 περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των παράνομων μειώσεων.

Στις κύριες συντάξεις οι επιστροφές φτάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, έως και τα 5.100 ευρώ. Στις επικουρικές ανέρχονται ως 2.800 ευρώ, αλλά αφορούν σε 12 μήνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο  «Ελεύθερος Τύπος».

Ο λογαριασμός για την επιστροφή των μειώσεων των νόμων 4051 και 4093, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές (με απόφαση του 2015 που δεν αλλάζει με τη νέα απόφαση του δικαστηρίου για το νόμο Κατρούγκαλου), ανέρχεται σε περίπου 2,1 δισ. ευρώ και αν μπουν και τα «δώρα» πάει στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πληρωμές των δικαιούχων θα γίνουν κατά τις ίδιες πηγές σε πολλές δόσεις (48, 60, 65 ή και 72), που θα καθοριστούν από το τελικό κόστος των επιστροφών των παράνομων μειώσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε χθες πως «όσοι δικαιούνται αναδρομικά θα τα πάρουν» συμπληρώνοντας πως το ύψος αυτών αποτελεί αντικείμενο εν εξελίξει υπολογισμού.

«Εντός του Οκτωβρίου θα ξέρουμε» είπε ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος των αναδρομικών, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στα ευρήματα μελέτης του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με το συνολικό δημοσιονομικό κόστος και τον τρόπο εξόφλησής τους.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Σήμερα ανακοινώνεται η νέα διοίκηση της ΔΕΗ

Οι προτεραιότητες και τα βάρη της νέας διοίκησης – Τέλη Σεπτεμβρίου το α΄ ορόσημο για την εταιρεία με στόχο το report της ΕΥ Με την τοποθέτηση της νέας διοίκησης στην ΔΕΗ, η οποία εκτός απροόπτου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα με στέλεχος από την αγορά, θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο εξυγίανσης για την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, μέσα […]

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Διαγωνισμοί σε τρία υπουργεία

Προσλήψεις: Τρεις νέοι διαγωνισμοί για 704 θέσεις – Οι ειδικότητες, τα κριτήρια, η μοριοδότηση – Αιτήσεις εξπρές για 635 προσλήψεις  εποχικών το Νοέμβριο   Ερχονται 704 προσλήψεις σε τρία υπουργεία με τρεις διαγωνισμούς.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πλήρωση 317 μόνιμων θέσεων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και 167 μόνιμων θέσεων ΠΕ, ΤΕ […]

Leave a Reply

avatar