Διάγγελμα Μητσοτάκη για κορονοϊό: «Θα εξηγήσω την κατάσταση και τα μέτρα που θα λάβουμε»
Απο newsattica

Οκύβος ερίφθη και έτσι μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στους πολίτες, μέσω διαγγέλματος, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε σχετικά την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαρροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Έχω την ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορονοϊού . Είμαστε πια αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά. Το απόγευμα θα απευθυνθώ με μήνυμα στους πολίτες και θα τους εξηγήσω πού βρισκόμαστε και θα εξηγήσω ποια μέτρα χρειάζεται να πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων έτσι ώστε να μπει φρένο στην διασπορά του κορονοϊού και να αποφευχθεί το lockdown. H χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους θεωρείται πλέον αναπόφευκτη, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θεωρείται πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς η κυβέρνηση θεωρεί πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.