Δίκη Πισπιρίγκου: «Όχι» εισαγγελέα στο αίτημα Κούγια για εξαίρεση της προέδρου
Απο newsattica
Spread the love

Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας καταλόγισε υπόνοιες μεροληψίας στην πρόεδρο του ΜΟΔ, ζητώντας την εξαίρεσή της. 

«Για να θεωρηθεί ένας δικαστής ότι δεν είναι αμερόληπτος θα πρέπει αυτό είναι εμφανές στις πράξεις του. Θα πρέπει ο δικαστής να κατευθύνει τα πράγματα προς ικανοποίηση κάποιου συμφέροντος. Η παρούσα αίτηση κατατίθεται σήμερα γιατί η κατηγορούμενη πιστεύει ότι οι συμπεριφορές της προέδρου είναι μεροληπτικές και επηρέασε το δικαστήριο», είπε η εισαγγελέας.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και χρειάστηκε περισσότερες από 70 συνεδριάσεις, με την εξέταση δεκάδων μαρτύρων, γιατρών νοσηλευτικού προσωπικού, ιατροδικαστών και άλλων επιστημόνων, μέχρι να φθάσει η της απολογίας της 35χρονης μητέρας και ενώ η δεύτερη δίκη της για τους θανάτους. των δύο μικρότερων παιδιών της έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ξεκίνησε στην αρχή της δίκης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της Τζωρτζίνας δήλωσε αθώα, σήμερα καλείται να αιτιολογήσει δημόσια τη θέση της.

Οι δικαστικές αρχές αποδίδουν στη μητέρα ενός «εγκληματικού σχεδίου εξόδου» της κόρης της, το οποίο την πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021, «απέτυχε να δώσει το προσδοκώμενο για το κατηγορούμενο αποτέλεσμα», αφήνοντας το παιδί με τετραπληγία. Ένα σχέδιο που είχε ως βασικό εργαλείο, σύμφωνα με την κατηγορία μία τοξική ουσία για την οποία έγινε τεράστια συζήτηση κατά τη διάρκεια της δίκης: την κεταμίνη .

Κατά την αποδεικτική διαδικασία το δικαστήριο έδωσε πολύ χρόνο ώστε να ακουστούν επιστημονικές απόψεις για τις παραδοχές της δικογραφίας. Έτσι ακούστηκαν καταθέσεις που ενίσχυσαν το κατηγορητήριο, ωστόσο ακούστηκαν και οι θέσεις μαρτύρων που αμφισβήτησαν πολλά ζητήματα όπως τελικά η ποσότητα κεταμίνης που φαίνεται να δέ η Τζωρτζίνα θα μπορούσε να προκαλέσει θάνατο.

Η ίδια η Πισπιρίγκου έχει θέσει από την αρχή ζήτημα ως προς την ίδια την ουσία αλλά και το πώς χορηγήθηκε στο θύμα, καθώς η ίδια δεν δέχεται ότι ήταν το δικό της χέρι που δηλητηρίασε το παιδί. «Ήταν οι γιατροί που την χορήγησαν» επαναλαμβάνει η κατηγορουμένη.Ω

Ωστόσο, σε νέα διακοπή προχώρησε το δικαστήριο στη δίκη καθώς ο Αλέξης Κούγιας, μόλις ανέβηκε στην έδρα των δικαστών, ζήτησε και άλλο χρόνο, για να ετοιμάσει την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου.

«Εμείς σας δώσαμε το χρόνο, όταν η ετοιμαστείτε να την καταθέσετε, να ξεκινήσει η απολογία της» απάντησε η πρόεδρος με την Αλέξη Κούγια να αντιδρά λέγοντας: «Της απαγόρευσης της απάντησης σε μια παραγγελία σας, δεν αποκλείεται να υποβάλει αίτηση εξαιρέσεως. Είμαι ο Θεός της ως συνηγόρος της, τώρα που κάνει ό,τι της πω εγώ. Θέλω χρόνο».