Δημοσκόπηση PULSE: 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – 11 ο Μητσοτάκης
Απο newsattica

Στις 7 μονάδες καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι, τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των εγκύρων. Η ΝΔ  έχει ποσοστό 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26%, το ΠΑΣΟΚ 11,5% , ενώ στη συγκεκριμένη μέτρηση το ΜεΡΑ25 εμφανίζεται να μπαίνει στη Βουλή με 3%, στην αναγωγή επί των εγκύρων.  Στην παράσταση νίκης μάλιστα η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 28 μονάδες.

Σημαντικό προβάδισμα 11 μονάδων συνεχίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Παράλληλα, η ΝΔ διατηρεί πολύ μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο  πρωθυπουργός συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητικοί στις πρόωρες εκλογές εμφανίζονται οι πολίτες, προτιμώντας τη διεξαγωγή τους  το 2023. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από  το ραντεβού με τις κάλπες, το 44% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αυτοδυναμίας.