Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη
Απο newsattica

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, η  Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερό προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρή είναι η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%. Αλλά και στην παράσταση νίκης, σταθερό είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας,  καθώς προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, ισχυρή είναι η δημοφιλία του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 39% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό 26%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και στο ερώτημα «ποιος από τους επόμενους μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα οικονομίας;». Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 36% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Πρώτος στις προτιμήσεις έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας;». Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 41%, έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ένα 22% απαντά «κανένας».

Τέλος, ως προς το ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 43% λέει μέσα στο 2022 και το 11% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.