Δεκέμβριος 14, 2019

Ελεύθερη είσοδος την Κυριακή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος την Κυριακή σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που το κοινό μπορεί να επισκέπτεται χωρίς εισιτήριο αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα.

Είναι η πρώτη Κυριακή του μήνα και με Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, για το χειμώνα, είναι ελεύθερη η είσοδος σε αυτούς τους χώρους πολιτισμού.

Πότε είναι ελεύθερη η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Κτερίσματα και πλούτος των Μινωιτών -Διαλέξεις, με ελεύθερη είσοδο, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνη

Συγκεκριμένα, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.

Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου για όλους τους επισκέπτες η 28η  Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή), η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Πηγή: notia24.gr

Related articles

Το θέατρο ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό

Το τμήμα Θεάτρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Το θέατρο ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό» Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Ζάκ Κωστόπουλου στον Πολυχώρο Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51& Αρτέμιδος) Σάββατο 30 ΜαρτίουΚυριακή 31 ΜαρτίουΕίσοδος Ελεύθερη

Ξεκινούν οι διπλές προβολές στο Cine Άλιμος

Από την Παρασκευή 23 Αυγούστου ξεκινάνε κάθε Παρασκευή και Σάββατο, οι διπλές προβολές στο Cine Άλιμος. Αυτές τις δύο ημέρες της εβδομάδας η κινηματογραφική βραδιά θα ξεκινά στις 20:00 με μία παιδική ταινία με δωρεάν είσοδο και στις 21:45 θα ακολουθεί μία ταινία για τους ενήλικες. Οι προβολές θα συνεχιστούν έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου […]

Leave a Reply

avatar