Έρευνα του εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου (video)
Απο newsattica
Spread the love

Οι καταθέσεις και η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, με τη λήψη καταθέσων, αλλά και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Τις πολλές απορίες για το θάνατο του 16χρονου αθλητή, αναμένεται να λύσουν τόσο οι καταθέσεις αθλητών και προπονητών που βρέθηκαν στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών στον Ταύρο, το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου, αλλά φυσικά και η έρευνα της Δικαιοσύνης με δύο παράλληλες έρευνες που τρέχουν παράλληλα προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό θάνατο τον δεκαεξάχρονο πρωταθλητή πυγμαχίας του Βασίλη Τόπαλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, κατέθεσαν ακόμη τέσσερις πυγμάχοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών την 16η Δεκεμβρίου και ενδεχομένως να γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της προπόνησης λίγο πριν καταρρεύσει ο δεκαεξάχρονος στα αποδυτήρια της Σχολής Πολεμικών Τεχνών.

Συμπληρωματική κατάθεση, την τρίτη κατάθεση,  έδωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου, ο οποίος θα δώσει διευκρινήσεις και εξηγήσεις αναφορικά με τις ασκήσεις και την προπόνηση την οποία έκανε ο δεκαεξάχρονος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Τόπαλος πήγαινε στο συγκεκριμένο χώρο πολλές μέρες πριν καταρρεύσει την 16η Δεκεμβρίου.

Θα διερευνηθούν δηλαδή όλες οι καταθέσεις ατόμων που βρέθηκαν στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών στον Ταύρο από 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξεταστεί, αν δηλαδή και τις προηγούμενες ημέρες ο 16χρονος είχε μπει σε μια διαδικασία έντονης προπόνησης και έντονης άσκησης αλλά και σπάρινγκ, δηλαδή τον αγώνα προσομοίωσης με άλλους αθλητές. Θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να είχε υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Σε αυτό θα ρίξει φως η ιατροδικαστική έκθεση έκθεση, ενώ ο ιατροδικαστής, εξέτασε και τη σορό του αδικοχαμένου αθλητή, προκειμένου να εξακριβωθεί αν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο προϋπήρχε ή αν ενδεχομένως ένα πρόβλημα υγείας το οποίο επιδεινώθηκε από κάποια χτυπήματα, τα οποία πιθανόν να δέχθηκε το παιδί.

Ωστόσο, όλα αυτά θα είναι ένα παζλ το οποίο θα συμπληρωθεί από τις καταθέσεις. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 15 άτομα, ανάμεσα τους προπονητές, αθλητές πυγμαχίας, οι οποίοι πήγαιναν στη σχολή του Ταύρου και αναμένεται να ρίξουν άπλετο φως στο τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωί και το παιδί κατέρρευσε μέσα στα αποδυτήρια της Σχολής Πολεμικών Τεχνών στον Ταύρο.

Να πούμε βέβαια ότι υπάρχει μια πληροφορία. Υπήρξε ένα δημοσίευμα το οποίο λέει ότι ο εισαγγελέας διερευνά και το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί κάποιο κακούργημα. Υπάρχει δηλαδή μια παράλληλη δικαστική έρευνα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Σπυρόπουλος, Αθλητικός Εισαγγελέας Αθηνών, εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί κάποια αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία και να οδήγησε στον θάνατο του 16χρονου αθλητή.

Όλα αυτά φυσικά βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών και από τη Δικαιοσύνη αλλά και από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. Θα συλλεχθούν και θα υπάρξουν κι άλλες καταθέσεις προκειμένου, όπως είπαμε, να ρίξουν άπλετο φως στο τι τι συνέβη το μοιραίο πρωί της 16ης Δεκεμβρίου στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών και έτσι στο ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, έχασε τόσο άδοξα και τόσο άδικα τη ζωή του.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr