Σεπτέμβριος 20, 2019

Γιατρός στην Ακρόπολη, με το καλημέρα -Οι νέες οδηγίες της Μενδώνη

Το αυτονόητο που έμοιαζε εξωπραγματικό έγινε πράξη με ένα τηλεφώνημα: γιατρός τοποθετήθηκε σήμερα στην Ακρόπολη ενώ θα συντηρηθούν ή θα μπουν νέα κλιματιστικά στα φυλάκια που γίνονται φούρνοι λόγω του καύσωνα, σύμφωνα με οδηγίες που έδωσε η Λίνα Μενδώνη.

Μόνο την Δευτέρα, σημειώθηκαν στην Ακρόπολη τέσσερα λιποθυμικά επεισόδια και μάλιστα ένας ασθενής μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο, αφού ως και χθες ο Ιερός Βράχος που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο για ένα πολιτιστικό προσκύνημα, δεν είχε ούτε γιατρό ούτε ασθενοφόρο. Από σήμερα, Τετάρτη, τοποθετήθηκε γιατρός. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) Γιάννης Μαυρικόπουλος συνάντησε χθες την νέα υπουργό Πολιτισμού μετά την παραλαβή του υπουργείου και της έθεσε το θέμα που λύθηκε με ένα τηλεφώνημα.

Τοποθετήθηκε από το πρωί γιατρός-οπλίτης, δηλαδή γιατρός που υπηρετεί τη θητεία του και θα βρίσκεται στον Ιερό Βράχο κάθε μέρα από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Σήμερα μάλιστα ήδη αντιμετώπισε τρια περιστατικά εκ των οποίων το ένα αφορούσε ηλίαση.

Καθοριστικό ήταν και το ζήτημα των 12 κλιματιστικών στα φυλάκια των εργαζομένων στην Ακρόπολη που λόγω της θερμότητας μετατρέπονται σε φούρνους, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μαυρικόπουλος. Μιλώντας στο iefimerida.gr είπε ότι τα κλιματιστικά αυτά είχαν τοποθετηθεί επί υπουργείας Κώστα Τζαβάρα και δεν είχαν συντηρηθεί ποτέ με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν μόνο τα δύο και τα άλλα να είναι χαλασμένα. Μας λέει ότι μπροστά του επικοινώνησε η κυρία Μενδώνη τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες και έδωσε εντολή να επισκευασθούν ή αντικατασταθούν.

Η ΠΕΥΦΑ μάλιστα εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση με τον…. δημοσιογραφικό τίτλο «Επιτέλους γιατρός στην Ακρόπολη»

Οπλίτης γιατρός στην Ακρόπολη
«Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ήδη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση.

Είμαστε ικανοποιημένοι που ο αρχαιολογικός χώρος θα έχει μόνιμα οπλίτη – γιατρό κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας της, τόσο προς όφελος των εργαζομένων, όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά , ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων.»

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Με λεφτά των φορολογουμένων κάνει την εκστρατεία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πλήρωσε €37.200 για να μοιράσει προεκλογικό προπαγανδιστικό φυλλάδιο στην «Αυγή» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» – Ενώ η κυριακάτικη «Αυγή» πουλάει κάτω από 2.500 φύλλα, το υπουργείο πλήρωσε για να τυπωθούν 13.200 φυλλάδια! Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου η κυβέρνηση αποφάσισε με απευθείας ανάθεση σε τρεις εφημερίδες και […]

Τελετή παράδοσης παραλαβής στο Φεστιβάλ Αθηνών: Ζεστά λόγια και σφιχτές αγκαλιές

Όλα όσα έγιναν στα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας Κατερίνας Ευαγγελάτου και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη Ίσως να είναι η πρώτη φορά στα χρονικά πολιτιστικών οργανισμών που οι δυο διευθυντές -ο απερχόμενος και ο επερχόμενος- συγχαίρουν ο […]

Leave a Reply

avatar