Κορωνοϊός: Εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις με ένα κλικ, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Απο newsattica
Spread the love

Θέμα ημερών η λειτουργία τριών ηλεκτρονικών υπηρεσιών – «Πρέπει όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τους κωδικούς Taxisnet», διαμηνύει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Θέμα ημερών είναι η έναρξη της πύλης gov.gr στην οποία θα λειτουργήσουν αρχικά τρεις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η πρώτη είναι η ηλεκτρονική εξουσιοδότηση, η δεύτερη είναι η υπεύθυνη δήλωση και η τρίτη είναι άυλη συνταγογράφηση. Άυτά ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Στην εκπομπή «MEGA Mag» ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση προς διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών σχετικά με θέματα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

«Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα καθίστανται η απόλυτη κρίσιμη υποδομή της χώρας γιατί σχεδόν όλοι επικοινωνούν μέσω αυτών», δήλωσε ο υπουργός και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο προς βελτίωση αυτών των υπηρεσιών.

pierrakakis

Η πλατφόρμα gov.gr, είναι το πρώτο σχέδιο της κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια «ψηφιακή πύλη του Δημοσίου», η οποία θα κατατάσσει και θα κωδικοποιεί όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το κεντρικό κράτος. Οι νέες υπηρεσίες που προστίθενται στην πλατφόρμα αυτή, είναι η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό, δε θα είναι απαραίτητη πλέον η φυσική παρουσία, αλλά θα αποστέλλεται ένα μήνυμα στο κινητό και από εκεί θα λαμβάνεται το εκάστοτε επιθυμητό έγγραφο. Σημείο κλειδί για αυτές τις υπηρεσίες θα είναι οι κωδικοί του taxisnet, με τους οποίους θα γίνεται και η σύνδεση,

Μία πρόσθετη υπηρεσία που σχεδιάζει το υπουργείο από κοινού με το υπουργείο Υγείας είναι η άυλη συνταγογράφηση, η συνταγή δηλαδή απευθείας στο κινητό.

Η πολιτική του υπουργείου χωρίζεται σε δύο πυλώνες, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη. «Την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και να μην υπάρχει πρόβλημα στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα».

Πηγή: protothema.gr