Λογαριασμοί ρεύματος: Όλες οι αλλαγές- Πώς θα πάρετε τα 600 ευρώ
Απο newsattica

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες ότι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές πρώτης κατοικίας με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ θα λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τον Ιούνιο  έως και 600 ευρώ. Η ενίσχυση αφορά την περίοδο Δεκεμβρίου – Μάϊου και υπολογίζεται στο 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων.

Για να υπολογίσετε το ποσό που δικαιούσθε για το διάστημα Δεκεμβρίου – Μαΐου θα πρέπει να αφαιρέσετε από τη συνολική ρήτρα αναπροσαρμογής την επιδότηση που έχετε ήδη λάβει. Τα 2 αυτά στοιχεία στοιχεία θα τα βρείτε στους λογαριασμούς σας ρεύματος.

Παραδείγματος χάρη, αν η ρήτρα αναπροσαρμογής αυτήν την περίοδο έφτανε αθροιστικά τα 2.000 ευρώ και η ληφθείσα επιδότηση ήταν 1.000 ευρώ, στα 1.000 ευρώ της επιβάρυνσης που απομένουν καθαρά, θα λάβετε στον τραπεζικό σας λογαριασμό 600 ευρώ.

Για τον Μάιο και Ιούνιο, διατηρούνται οι επιδοτήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά παύει να ισχύει το όριο των 300 KWh.  Θα καλύπτεται πλέον κατά 50% η όποια αύξηση στην κατανάλωση και πέραν των 300 KWh και επιπλέον η νέα έκπτωση θα αφορά και τις μη κύριες κατοικίες, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Από τον Ιούλιο με παρέμβαση της κυβέρνησης τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά ενέργειας μπαίνει πλαφόν στην αγορά λιανικής και σταθεροποιούνται οι τιμές λιανικής για τους επόμενους 6-12 μήνες.

¨Όσον αφορά τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος, όταν πιστοποιηθούν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας- θα φορολογηθούν με 90%.