Απρίλιος 4, 2020

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας γνωρίζει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν» – Η υπόθεση θα πάει στην επόμενη Βουλή

Ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις για την υπόθεση Novartis που δόθηκαν από την κυβέρνηση – O προϋπολογισμός του 2020 θα περιλαμβάνει τις μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ – Δεν θα απολύσουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο – Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τι θα κάνει μεταξύ της 1ης και της 7ης Ιουλίου

Με σχόλιο για τις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης επισημαίνοντας ότι «ευθεώς εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν.

«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπουτίν». Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι» ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Ο προϋπολογισμός του 2020 θα περιλαμβάνει τις μειώσεις φόρων που έχουμε υποσχεθεί

Ερχόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι από το 2016 η ΝΔ είχε μιλήσει για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτκής με λιγότερους φόρους και ισχυρότερη ανάπτυξη.

«Η αναπτυξιακή λογική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχιε Έλληνας που να διαφωνεί ότι χρειάζεται να μειωθεί η φορολογία, το λέει και ο Τσίπρας».

Στην έρωτηση, δε, τι θα συμβεί αν οι Βρυξέλλες του πουν ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει μειώσεις φόρους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ξεκινώντας από τους φόρους στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ».

«Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μια αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες ως μια πολιτική δύναμη που τιθάσευσε τον λαϊκισμό και νίκησε τον λαϊκισμό. Ήδη οι αγορές δείχνουν ότι υπάρχει μια ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την οικονομική πολιτική καθώς θέλουν μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική».

Επισημάνε, ακόμα, ότι «αν κάτι μας διαφοροποιεί από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις είναι ότι είμαστε φειδωλοί. Δεν έχω τάξει πολλά πράγματα».

«Θα σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν τις επενδύσεις» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα το Σεπτέμβριο για τη νέα κυβέρνηση.  «Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας εκεί θα αποτυπωθεί το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία», ανέφερε.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις που όπως λένε προωθεί η Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θα έρθουμε να σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν πίσω τις επενδύσεις. Ο κόσμος της εργασίας θα είναι ωφελημένος. Θέλω οι επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους στους εργαζόμενους. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να είναι ικανοποιημένοι και καλά αμειβόμενοι».

«Θα απαιτήσω από τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες να επιστρέψουν καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες», τόνισε. 

«Δεν θα κάνουμε απολύσεις στο Δημόσιο» 

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο είπε «μπορούμε να ξεφύγουμε από το 1/5 στις προσλήψεις, αν πάει καλύτερα η οικονομία. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάμε στο 1/1 αν η οικονομά πάει καλύτερα. Θα κάνουμε προσλήψεις στην υγεία στην παιδεία στην αστυνομία, εκεί που υπάρχουν ανάγκες. Δεν θα κάνουμε προσλήψεις δεξιά και αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε τη σημασία της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και χαρακτήρισε «fake news» ότι θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. «Δεν θα απολύσουμε κανέναν δημόσιο υπάλληλο», επανέλαβε. 

«Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

«Την τελευταία εβδομάδα έγιναν αίσχη στη Βουλή», ανέφερε σχολιάζοντας το θέμα των μετατάξεων.

Μιλώντας για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η κυβέρνηση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο τι θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα χέρια του οποίου είναι πλέον το θέμα. 

«Έχω εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο τι θα κάνει μεταξύ της 1ης και της 7ης Ιουλίου», ανέφερε.

Δεν θα κάνω μερεμέτια στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια

Αναφερόμενος στα θέματα ασφαλείας ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο και το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος δημόσιος χώρος χωρίς να χρειάζονται εγκρίσεις και συμβούλια.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ελεύθερης έκφρασης στην Ελλάδα, υπάρχει ζήτημα εφαρμογής της τάξης. Τα πανεπιστημία είναι σήμερα ορμητήρια μπαχαλάκηδων αλλά και διακινητών ναρκωτικών και παρεμπορίου και αυτοί θα φύγουν από τα ΑΕΙ» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι διατεθειμένος να συμβιβαστώ με μερεμέτια. Χρειάζονται τολμηρές αλλαγές και το σχέδιο αυτό θα το προχωρήσω και μακάρι να υπάρξει διακομματική συναίνεση ως ένα έργο εθνικής εμβέλειας» επαναλαμβάντονας το σχέδιό του για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου σε συνδυασμό με τα κτήρια του Πολυτεχνείου.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει επεισόδιο με την Τουρκία

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει επεισόδιο με την Τουρκία όταν αναλάβει η κυβέρνηση ΝΔ. «Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση εμπιστοσύνη με την Τουρκία που θα στηρίζεται στο διεθνές δίκαιο και στους άγραφους κανόνες της καλής γειτονιάς. Σε πρώτη φάση πρέπει να μειωθεί η ένταση. Πιστεύω ότι υπό προϋποθέσεις είναι ώριμη η Τουρκία να κάνει κινήσεις όπως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης που δείχνει ότι φεύγουμε από τη λογική της σκληρής αντιπαράθεσης».

Ερωτηθείς αν από τα πρώτα τηλεφωνήματα που θα κάνει είναι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «θέλω να υπάρχει απευθείας διάλογος με την Τουρκία και είναι σημαντικό να μιλάμε και όταν υπάρχει ένταση».

Η Συμφωνία των Πρεσπών άφησε τραύμα αξιοπρέπειας στους Έλληνες

Συνεχίζοντας τις τοποθετήσεις του για τα εθνικά θέματα και ειδικότερα για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξυπηρετεί το σκοπό να γίνει εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων η Θεσσαλονίκη» κάνοντας λόγο για «τραύμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας» που προκάλεσε στους Έλληνες. Επισήμανε, δε, ότι από τη Συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχει και πρακτικό πρόβλημα με τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο μακεδονικό ως προσδιοριστικό των προιόντων τους».

Έκανε λόγο, μάλιστα, για την «ανάγκη μιας μεγάλης επικοινωνιακής καμπάνιας κατοχύρωσης σε διεθνές επιπέδο της Μακεδονίας μας ως έναν πόλο πολιτισμού καινοτομίας και εξωστρέφειας».

Ως προς την Αλβανία επανέλαβε το μήνυμα που έχει στείλει στα Τίρανα ότι «θα υπάρξουν κυρώσεις αν δεν υπάρξει σεβασμός στα θέματα της ελληνικής κοινότητας και αυτό αφορά και τις διμερείς μας σχέσεις». «Αν θέλει ο Ράμα να έχουμε καλές σχέσεις θα πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ευχής έργο να μείνουν εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό στοιχείο των ευρωεκλογών τη συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής προσθέτοντας ότι 
«σκοπός μου είναι να συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο τα δύο κόμματα που βρίσκοτναι στα δεξιά της ΝΔ, και αυτό περιλαμβάνει και το κόμμα του κ. Βελόπουλου. 

Απευθυνόμενος, δε, στους πολίτες είπε «τους ζητώ να αναρωτηθούν αν μιας ψήφος σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, σε ένα κόμμα ακραίο και γραφικό είναι μια ψήφος χρήσιμη στη χώρα».

«Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαμε να κρατήσουμε τα δύο κόμματα αυτά εκτός βουλής και θα ήταν κατάκτηση και της Δημοκρατίας και όχι μόνο της ΝΔ» πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με διευθυντές φυλακών: «Απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση των συνθηκών κράτησης»

Μείζον θέμα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών στα σωφρονιστικά κατάστήματα – Ριζικές αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα προανήγγειλε η Σοφία Νικολάου Στην οικοδόμηση υγιούς πλαισίου σωφρονιστικής πολιτικής στοχεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από τα επεισόδια ντροπής που σημειώθηκαν στα κέντρα κράτησης.  Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη […]

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε ρόλο ελεγκτή η αστυνομία

Θα έχει αρμοδιότητα να διαπιστώνει παραβάσεις και να επιβάλλει κυρώσεις Το νέο πλαίσιο για την καθολική και πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα μας επικαιροποιεί το υπουργείο Υγείας με τρία άρθρα στο σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο opengov με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού […]

Leave a Reply

avatar