Μυστήριο με σιδερένια μπάλα που ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας – Κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή Dragon Ball;
Απο newsattica
Spread the love

Οι εικασίες για το τι μπορεί να είναι – Το αντικείμενο ξεβράστηκε στην παραλία Enshu της πόλης Hamamatsu στις ακτές του Ειρηνικού – Έρευνες από τις αρχές για να λυθεί το μυστήριο 

Μυστήριο προκαλεί σιδερένια μπάλα που έχει ξεβραστεί σε παραλία της Ιαπωνίας, με τις αρχές να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι είναι – μόνο ότι δεν πρόκειται να εκραγεί. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian η σφαίρα, διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου, βρίσκεται στο επίκεντρο πυρετωδών εικασιών από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία Enshu στην πόλη Hamamatsu στην ακτή του Ειρηνικού της χώρας, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εντοπισμός της προκάλεσε διάφορα σενάρια. Είναι… κατασκοπευτικό μπαλόνι, UFO ή μήπως μια μπάλα από τη δημοφιλή σειρά manga «Dragon Ball»;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν τεχνολογία ακτίνων Χ για να εξετάσουν το εσωτερικό του αντικειμένου και διαπίστωσαν ότι ήταν κούφιο. 

Επίσης μέχρι στιγμής αυτό που είναι γνωστό είναι πως δεν πρόκειται για «αδέσποτη νάρκη» και σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σφαίρα αποτελεί κάποιο κατασκοπευτικό εργαλείο από την Βόρειο Κορέα ή την Κίνα.

Η παρουσία δύο ανυψωμένων λαβών στην επιφάνεια της σφαίρας -που υποδηλώνει ότι μπορεί να αγκιστρωθεί σε κάτι άλλο- προκάλεσε μια πιο πεζή εξήγηση: ότι πρόκειται για μια σημαδούρα πρόσδεσης που απλά είχε χαλαρώσει και έφευγε.

Η αστυνομία άρχισε να επιθεωρεί τη μπάλα, η οποία είναι πορτοκαλί-καφέ όταν μία κάτοικος της περιοχής την εντόπισε στην άμμο λίγα μέτρα από την ακτή, την ώρα που έκανε τη βόλτα της, στις αρχές της εβδομάδας, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Asahi TV.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν εμπειρογνώμονες εκρηκτικών ντυμένων με προστατευτική ενδυμασία για περαιτέρω έρευνα, αλλά οι αναφορές λένε ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τι είναι η σφαίρα ή από πού προήλθε.

https://twitter.com/Shingi36880224/status/1628228349985427457?s=20

Εικόνες έχουν σταλεί στις ιαπωνικές δυνάμεις αυτοάμυνας και στο λιμενικό για περαιτέρω εξέταση.

Ένας ντόπιος που τρέχει τακτικά στην παραλία είπε ότι δεν καταλάβαινε γιατί η μπάλα έγινε ξαφνικά το κέντρο της προσοχής. «Είναι εκεί εδώ και ένα μήνα», είπε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK. «Προσπάθησα να το σπρώξω, αλλά δεν κουνιόταν».

Η αστυνομία απέκλεισε μια ακτίνα 200 μέτρων γύρω από την μπάλα, ενώ οι ειδικοί προσπαθούσαν, ανεπιτυχώς, να λύσουν το μυστήριο.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του αντικειμένου προκάλεσαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η Ιαπωνία ανέφερε ότι «υποψιάστηκε έντονα» ότι αρκετά κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν εντοπιστεί στην επικράτειά της τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ: skai.gr