Δεκέμβριος 14, 2019

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς: Χριστουγεννιάτικες δράσεις σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλους Πειραιώς (ΠΙΟΠ) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και διοργανώνουν δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:

· Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης

Την Πέμπτη 5 και 12 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-12:30) οργανώνονται δύο αυτόνομα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα). Με τη βοήθεια της εικαστικού Δέσποινας Ανδρέου και με απλά υλικά οι συμμετέχοντες θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

· Αφήγηση παραμυθιού «O Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι»

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30), παρουσιάζεται η διαδραστική παράσταση αφήγησης παραμυθιού «O Καμπουράκος και οι Καλικάντζαροι», για παιδιά, ηλικίας 3 έως 6 ετών και τους γονείς τους, από τις Ιφιγένεια Κακριδώνη και Μαρία Τερζάκη, στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ (Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα).

Ο Καμπουράκος τραγουδάει πολύ ωραία. Έχει όμορφο πρόσωπο αλλά κανείς δεν μπορεί να το δει. Την πλάτη του βαραίνει μια καμπούρα κι έτσι κοιτάζει πάντα κάτω. Ο Καμπουράκος αγαπάει την Μαργαρίτα αλλά δεν ξέρει αν πρέπει να της το πει. Ο πατέρας της θέλει να την παντρέψει με έναν πλούσιο και όμορφο νέο. Ώσπου έρχονται τα Χριστούγεννα και μαζί τους οι καλικάντζαροι και φέρνουν τα πάνω κάτω!

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

· Μουσική παράσταση «Το όνειρο ενός…Καρυοθραύστη»

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου (ώρα 20:00), παρουσιάζεται η διαδραστική μουσική παράσταση «Το όνειρο ενός…Καρυοθραύστη», από την Καλλιτεχνική ομάδα Thea-tree, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου). Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 3,5 ετών και άνω και τους γονείς τους. Ένα κλασσικό παραμύθι ντυμένο με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ακούγεται ζωντανά από το πιάνο και μεταμορφώνεται σε διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά μέσα από το θέατρο, την κίνηση και τη ζωγραφική.

Όταν ο νονός της Κλάρας της προσφέρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο έναν καρυοθραύστη, εκείνη δεν μπορεί να φανταστεί πως μετά το τέλος της οικογενειακής χριστουγεννιάτικης γιορτής, κι όταν όλοι οι καλεσμένοι φύγουν, ο καρυοθραύστης θα ζωντανέψει και θα δημιουργηθεί ένας μαγικός κόσμος!

Συντελεστές παράστασης:

Σχεδιασμός προγράμματος: Μαριάνθη Φωτάκη, Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Εμψυχωτές: Ζωή Φράττη, Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου,

Αφήγηση: Μαριάνθη Φωτάκη

Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα: Thea-tree

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Τραμ «challenge» : Η νέα επικίνδυνη νεανική τρέλα στην Αθήνα (video)

Τρομάζουν οι εικόνες των εφήβων που κάνουν βόλτες στην Αθήνα «κρεμασμένοι» στο πίσω μέρος των τραμ. Τη συνδρομή της αστυνομίας ζητούν οι υπεύθυνοι Η νέα μόδα που αποτελεί ακόμα μία… πρόκληση από τις πολλές που εμφανίζονται στα social media με δια διαφορά πως η συγκεκριμένη κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Το τραμ «challenge» επαναλαμβάνεται κυρίως σε Νέα […]

Εισέβαλαν και σε μανάβικο με αυτοκίνητο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Θρασύτατα δράστες με τον ίδιο τρόπο εισέβαλαν και σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Νέα Σμύρνη Δύο νέα περιστατικά εισβολής με αυτοκίνητα σε καταστήματα, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ειδικότερα, στις 01:40, άγνωστοι με όχημα έσπασαν τα ρολά και την πόρτα καταστήματος με φρούτα στην οδό Αναγεννήσεως στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αμέσως μετά οι δράστες […]

Leave a Reply

avatar