Ιανουάριος 23, 2020

Ψήφος αποδήμων: Πιθανότατα θα περάσει με 291 βουλευτές -Στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να υπερψηφίσουν

Ευρύτερες συναινέσεις δημιουργούνται γύρω από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Το κλίμα που επικρατεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προδιαθέτει για μια θετική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει θετικά το νομοσχέδιο θα περάσει με 291 ψήφους αφού το μόνο κόμμα που έχει δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει είναι το Μέρα 25.

Μια τέτοια εξέλιξη θα στείλει ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τους δεσμούς της μητέρας πατρίδας με τους Έλληνες απανταχού της γης σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη και φορτισμένη περίοδος για τα εθνικά θέματα. Είναι χαρακτηριστική η φράση του υπουργού εσωτερικών κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου. «Η πατρίδα μας απειλείται από σοβαρότατους κινδύνους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι»
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με δημοσιογράφους ανέφεραν ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει την θετική του ψήφο στο νομοσχέδιο εφόσον ο υπουργός εσωτερικών προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θεοδωρικάκος: 340.000 Έλληνες του εξωτερικού αναμένεται να ψηφίσουν

Την ίδια ώρα ο εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι περίπου 340.000 Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές. Οι απόδημοι Έλληνες που διαθέτουν ΑΦΜ είναι περίπου 407.000 από αυτούς όμως οι περίπου 340.000 έχουν ενεργή φορολογική δήλωση και θα μπορούν να ψηφίσουν.

Στον συγκεκριμένο αριθμό εκλογέων δεν συνυπολογίζονται και χιλιάδες νέοι που έφυγαν από την χώρα την τελευταία δεκαετία για σπουδές ή εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ και σύμφωνα με τον νομοσχέδιο θα μπορούν να ψηφίσουν αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί.
«Θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να μην περιοριστούν στους χώρους των πρεσβειών και των προξενείων αλλά να βρεθούν κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς».

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Πανεπιστημιακό άσυλο: Οι Αρχές θα επεμβαίνουν με ένα τηλεφώνημα

Όλες οι αλλαγές που φέρνει η νέα ρύθμιση, η οποία κινείται κοντά στο πνεύμα του νόμου Διαμαντοπούλου – Το ακαδημαϊκό άσυλο επί Γαβρόγλου – Κινητοποιήσεις απο φοιτητικούς συλλόγους την Πέμπτη  Νέο κεφάλαιο για την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου σηματοδοτεί η ρύθμιση η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας και θα περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο […]

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, λέει το 61% των πολιτών

Στα ύψη η δημοτικότητα Μητσοτάκη με 74% θετικές γνώμες – Σε υψηλά επίπεδα (60%) παραμένουν οι αρνητικές γνώμες για τον Αλέξη Τσίπρα Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha». Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση […]

Leave a Reply

avatar