Σάλος από τις δηλώσεις Ξυδάκη για «ομίχλη στα μυαλά» όσων ψήφισαν ΝΔ και «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»
Απο newsattica
Spread the love

Σύμφωνα  με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκη, για τη συντριβή του κόμματος του στις εκλογές φταίνε οι Έλληνες ψηφοφόροι που έχουν “ομίχλη στα μυαλά” και “Σύνδρομο Στοκχόλμης”Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Ξυδάκης χρέωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στη συσκότιση που υπάρχει στα μυαλά μίας ομάδας ψηφοφόρων λέγοντας:

“Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο “είμαστε θυρωροί της νύχτας”, ένα “σύνδρομο της Στοκχόλμης”

Σύμφωνα με τον κ. Ξυδάκη, επίσης, , οι νέοι που ψήφισαν  ΝΔ «είτε δεν έχουν καταλάβει οι ίδιοι, είτε δεν έχουν καταλάβει οι γονείς τους»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και η απάντηση του Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλου Μαρινάκη που δήλωσε τα παρακάτω:“Μέχρι την 21η Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι οι νέοι θα έριχναν τον Μητσοτάκη. Τώρα που και οι νέοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, κατά τον κύριο Ξυδάκη είτε πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είτε δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν.Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κύριος Τσίπρας και η παρέα του. Και, όσο συνεχίζουν να προσβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο.Τους αφήνουμε στη μιζέρια και στο μίσος τους προς ό,τι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες τους. Συνεχίζουμε ενωμένοι, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, δίπλα σε κάθε πολίτη, για να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αξίζει σε όλους”.