Σκωτία: Υπουργός ζήτησε να πληρώσουν οι φορολογούμενοι λογαριασμό τηλεφώνου 11.000 λιρών που έκαναν τα παιδιά του
Απο newsattica

Ο Μάικλ Μάθισον, ο υπουργός Υγείας της Σκωτίας, ζήτησε συγγνώμη, αφού παραδέχτηκε ότι δεν αποκάλυψε ότι οι γιοι του είχαν βάλει σε μεγάλο βαθμό έναν λογαριασμό iPad 11.000 λιρών, τον οποίο αρχικά είχε χρεώσει εξ ολοκλήρου στους φορολογούμενους.

Ο υπουργός Υγείας της Σκωτίας δέχθηκε πιέσεις να παραιτηθεί την Πέμπτη, αφού παραδέχτηκε ότι τα παιδιά του έγιναν αιτία να συγκεντρωθεί ένας λογαριασμός περιαγωγής 11.000 λιρών βλέποντας ποδόσφαιρο στο tablet εργασίας του κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας οικογενειακών διακοπών τον περασμένο χειμώνα.

Σε μια προσωπική δήλωση στους MSPs την Πέμπτη, ο Matheson είπε ότι παρέπεμψε τον εαυτό του για πιθανή έρευνα από το κοινοβούλιο για παραβίαση του κώδικα συμπεριφοράς του, καθώς αγωνιζόταν ενάντια στις αυξανόμενες εκκλήσεις για παραίτηση από ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων του πρώτου υπουργού την Πέμπτη, ο Ντάγκλας Ρος, ο ηγέτης των Συντηρητικών της Σκωτίας, κάλεσε τον Μάθισον να παραιτηθεί.

Η διαμάχη απειλεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες πρωθυπουργού Humza Yousaf να σταθεροποιήσει το Εθνικό Σκωτσέζικο κόμμα του, το οποίο έχει χτυπηθεί από σκάνδαλα και έχει αναστατωθεί από την αστυνομική έρευνα για τα οικονομικά του. Οι Εργατικοί της Σκωτίας είπαν ότι ήταν «ακατανόητο» ότι ο Μάθισον μπορούσε να διατηρήσει τη δουλειά του.