Το ελληνικό κρασί <<κατακτά>> τους κινέζους.
Απο newsattica
Spread the love

Σε εκδήλωση προώθησης του ελληνικού κρασιού στην κινέζικη αγορά, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, έδωσαν το παρών πάνω από 100 εισαγωγείς κρασιού, γευσιγνώστες και δημοσιογράφοι. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την συνεργασία του ΕnterpriseGreece, του γενικού προξενείου της Ελλάδος στην Σαγκάη και τον όμιλο HellasHouse της Σανγκάης.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Σαγκάη, Βασίλειος Κονιάκος, σύμφωνα με ανακοίνωση του προξενείου, απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης.

Στην συνέχεια, ακολούθησε δίωρη διάλεξη για το ελληνικό κρασί, υπό τον τίτλο «Greek Wines Timeless Quality», από τη γευσιγνώστρια Zhao Fengyi (Master of Wine), η οποία παρουσίασε σειρά επιλεγμένων ελληνικών κρασιών.

Μετά το πέρας της διάλεξης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλές διαφορετικές εκδοχές ελληνικών ποικιλιών, που είναι διαθέσιμες σήμερα στην κινεζική αγορά, αλλά και νέες που πρόκειται να εισαχθούν, τις οποίες εξέθεσαν εισαγωγείς ελληνικών κρασιών στην Κίνα.