Τσακαλώτος: Κάναμε «too little, too late» για την καθημερινότητα, έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται οι άνθρωποι
Απο newsattica

Κατανοώ πώς και γιατί μπορεί να δόθηκε η εντύπωση ότι δεν ήμασταν αρκετά κοντά στην κοινωνία – Δεν υιοθέτησα ποτέ τον «δικαστικό δρόμο για τον σοσιαλισμό»

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε «too little, too late» κυρίως όσον αφορά την καθημερινότητα των πολιτών προχωρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και υποστηρίζει ότι αυτή η κριτική είναι «αυστηρή».

«Κυρίως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η δημόσια διοίκηση άλλαξε ριζικά τη σχέση με τον πολίτη. Αλλά βήματα έγιναν. Τεχνογνωσία δημιουργήθηκεε. Παρακαταθήκη για το μέλλον υπάρχει» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στη επόμενη ερώτηση για το μήνυμα της μεσαίας τάξης στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Τσακαλώτος απαντά ότι «έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θα θέλαμε, να τους πείσουμε ότι δεν αδιαφορήσαμε για την ποιότητα των μεσαίων στρωμάτων» καταφεύγοντας στην συνήθη επιχειρηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήμασταν όμως αναγκασμένοι να κινηθούμε σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο με ανόητους καταναγκασμούς που μας επιβλήθηκαν».

Συνεχίζοντας την κριτική ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση για την αίσθηση αλαζονείας και την όλο και μεγαλύτερη απόσταση που χωρίζει τους κυβερνητικούς παράγοντες από τους πολίτες και ειδικά την Αριστερά απαντά ότι «κατανοώ πώς και γιατί μπορεί να δόθηκε η εντύπωση ότι δεν ήμασταν αρκετά κοντά στην κοινωνία για να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της αλλά και για να βλέπουμε τον πραγματικό αντίκτυπο της πολιτικής μας στις ζωές των ανθρώπων». Επανέρχεται, δε, στη θεωρία της αυταπάτης συμπληρώνοντας ότι «η αλήθεια είναι ότι πράγματι δεν είχαμε φανταστεί τις δυσκολίες του εγχειρήματος να στήσεις στα πόδια της μια γκρεμισμένη οικονομία, μια καθημαγμένη κοινωνία, μια δύσκαμπτη δημόσια διοίκηση».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει, παράλληλα, αποστάσεις από τη λογική Πολάκη «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κανέναν στη φυλακή» δηλώνοντας ότι «προσωπικά δεν υιοθέτησα ποτέ τον «δικαστικό δρόμο για τον σοσιαλισμό», αντίθετα δήλωσα τις αντιρρήσεις μου, τον διακωμώδησαν σε κάθε ευκαιρία».

Πηγή: Πρώτο Θέμα