Βρετανία: Σοκ και αποτροπιασμός από το θάνατο 16χρονης μετά από «ακραία παραμέληση» από τους γονείς της
Απο newsattica
Spread the love

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η υπόθεση μίας 16χρονης κοπέλας, η οποία φέρεται να οδηγήθηκε στο θάνατο μετά από ακραία παραμέληση από τους γονείς της.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τη Daily Mail, η νεαρή κοπέλα Kaylea Titford που σοβαροί λόγοι υγείας της επέβαλαν να μετακινείται αποκλειστικά με αναπηρικό καροτσάκι, φέρεται να παραμελήθηκε από τον πατέρα της Alun Titford και τη μητέρα της Sarah Lloyd-Jones κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με αποτέλεσμα να πάρει υπερβολικό βάρος και να επιβαρυνθεί η υγεία της.

Η 16χρονη Kaylea Titford/Πηγή φωτογραφίας: Daily Mail


Μαρτυρίες στο δικαστήριο Mold Crown Court όπου εκδικάζεται η υπόθεση ανέφεραν ότι η άτυχη 16χρονη πριν την πανδημία ήταν ιδιαίτερα ανεξάρτητη και συμμετείχε ακόμη και σε μαθήματα γυμναστικής με το αναπηρικό της καροτσάκι.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι γονείς της φέρονται να την άφηναν μόνη της στο δωμάτιό της, αδιαφορώντας για τις ανάγκες της αλλά και την προσωπική της υγιεινή. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν το βάρος της κοπέλας να αυξηθεί δραματικά και η υγεία της να επιδεινωθεί.

Ενδεικτικό της αδιαφορίας των γονιών του άτυχου κοριτσιού, το γεγονός ότι η Kaylea φέρεται να μην είχε επισκεφθεί γιατρό τους τελευταίους 9 μήνες πριν από το θάνατό της, παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού/Πηγή φωτογραφίας: Daily Mail

Τώρα, ο πατέρας της, 45 ετών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια και για πρόκληση ή ανοχή του θανάτου ενός παιδιού, ενώ η μητέρα της, 39 ετών, έχει παραδεχτεί ότι ευθύνεται για το θάνατο της 16χρονης, δηλώνοντας ένοχη στις ίδιες κατηγορίες.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Caroline Rees δήλωσε ότι κατά τη στιγμή του θανάτου της τον Οκτώβριο του 2020, η Kaylea «ζούσε σε συνθήκες ακατάλληλες ακόμη και για ζώα» και αναγκαζόταν να πηγαίνει τουαλέτα στο πάτωμα του δωματίου της, πάνω σε ειδικά «μαξιλαράκια» που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κουταβιών, προκειμένου να μη λερώνουν στο σπίτι.

«Η Kaylea έζησε και πέθανε σε αθλιότητα και εξευτελισμό», τόνισε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την ίδια, η 16χρονη δεν είχε κόψει τα νύχια της για έξι μήνες πριν από το θάνατό της, ενώ στο σώμα της βρέθηκαν σκουλήκια, γύρω από τους γλουτούς και τα πόδια της.

Παράλληλα, στο δωμάτιό της υπήρχαν δεκάδες σκοτωμένες μύγες, ενώ δεν είχε πλυθεί για «αρκετές εβδομάδες».

Η μητέρα της νεαρής κοπέλας έχει παραδεχτεί την ενοχή της/Πηγή φωτογραφίας: Daily Mail

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στις 10 Οκτωβρίου 2020, στο σπίτι της στο Newtown, Powys.

Η κ. Rees είπε ότι όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία ένας αστυνομικός «σχεδόν αρρώστησε», από τη μυρωδιά των περιττωμάτων, ενώ άλλος παρατήρηση ότι στο χώρο μύριζε «σάπια σάρκα». Μόλις απομακρύνθηκε η σορός της 16χρονης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το κρεβάτι της ήταν γεμάτο σκουλήκια.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr