Βρέθηκε γιάφκα και στην Κυψέλη – Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση στο σημείο
Απο newsattica

Δύο οι γιάφκες που έχουν εντοπιστεί: Μία στην Κυψέλη, μία στον Χολαργό – Πρώτα ο οπλισμός βρισκόταν στο σπίτι στην Κυψέλη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Χολαργό

Δύο είναι οι γιάφκες των τρομοκρατών που συνελήφθησαν σήμερα, σύμφωνα με την Αστυνομία. Εκτός από το διαμέρισμα στον Χολαργό όπου βρέθηκαν τα όπλα, υπάρχει και σπίτι στην Κυψέλη, στην οδό Σκοπέλου, που ήταν η αρχική γιάφκα. Πρώτα ο οπλισμός βρισκόταν εκεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Χολαργό.

Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε επιχείρηση στο σημείο:

skopelou-7
skopelou-5

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θεωρούνται μέλη της Οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, οι βαλλιστικές έρευνες στα όπλα, που βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό 17ης Νοέμβρη στον Χολαργό, έδειξαν ότι ένα από τα καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση και για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη. Ειδικότερα, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, (25-5-2014 και 10-1-2017) και μία στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι, (31-8-2016), καθώς και για την επίθεση με χειροβομβίδα στην γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας (10-11-2016), όπου είχε τραυματιστεί και ένας αστυνομικός.

Το ίδιο όπλο προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε και στη ληστεία που έγινε σε κατάστημα του ΟΠΑΠ, στις 21/10/2019, στον Χολαργό.

Φωτογραφίες από τη γιάφκα του Χολαργού:

hit1
hit2
hit3
giafka4
giafka3
giafka2
giafka1

Πηγή: protothema.gr