Βρούτσης: Υποχρεωτική με νόμο η δημοσιοποίηση της «ΕΡΓΑΝΗΣ» και του «ΗΛΙΟΥ»
Απο newsattica

Θα εκδίδονται υποχρεωτικά μέχρι και την 15η μέρα του επόμενου μήνα της καταγραφής

Διάταξη που θα προβλέπει την υποχρεωτική έκδοσή των εκθέσεων όλων των πληροφοριακών συστημάτων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου εργασίας που θα προωθηθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα η έκθεση ΗΛΙΟΣ και η έκθεση ΕΡΓΑΝΗ θα εκδίδονται υποχρεωτικά μέχρι και την 15η μέρα του επόμενου μήνα της καταγραφής.

Η έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο) θα εκδίδεται υποχρεωτικά μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

«Επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- σημειώνει ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης– , αναιτιολόγητα, είχε διακόψει την έκδοσή τους αποκρύπτοντας πολύτιμα και κρίσιμα στοιχεία του Υπουργείου, προχωράμε, με ειδική διάταξη νόμου. Για να μην μπορεί κανένας Υπουργός και Κυβέρνηση στο μέλλον αυθαίρετα να αποκρύπτουν την πραγματικότητα από τους πολίτες».

Σύμφωνα με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» του μηνός Ιουλίου 2020 παραμένει χαμηλός ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων που είχε μειωθεί εξαιτίας τις καραντίνας. Οι νέοι συνταξιούχοι με οριστικές αποφάσεις ανήλθαν σε 13.790 ενώ τον περασμένο Μάρτιο πριν από το lockdown είχαν εκδοθεί 22.041 συντάξεις Επίσης το πλήθος των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.491.407 με μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.259.257.098,76€. Η μέση Κύρια Σύνταξη ανέρχεται σε 725,74€ και η μέση επικουρική σε 194,16€.

Πηγή: protothema.gr