Αύγουστος 20, 2019

Watsa: Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό

Συνάντηση σε εξαιρετικά θετικό κλίμα είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Watsa

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το Ελληνικό, ενώ ο μεγαλοεπενδυτής παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη γνωρίζει η Ελλάδα επενδυτική έκρηξη στον Τουρισμό, στο real estate, από τη στιγμή που βρίσκεται τόσο κοντά στις πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και ο Watsa έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ο μεγαλοεπενδυτής φέρεται, μάλιστα, ενθουσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το sequencing των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις, έδωσε έμφαση σε Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για μεγάλες υποδομές, ενώ χαρακτηρίστηκε θετική η ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των “κόκκινων” δανείων, για να πάρει μπροστά η οικονομία.

«Παρών» και ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις. Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/07) και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Αδ. Γεωργιάδης: Προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Προεκλογικές σκοπιμότητες και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της έκτακτης σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε να σταλεί μήνυμα προς την Τουρκία -μέσω της ΕΕ- ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου θα έχει συνέπειες. Μιλώντας στο One […]

«Εγκάρδια συγχαρητήρια» Μέρκελ στον Μητσοτάκη

«Επιθυμία μου είναι να εργαστώ μαζί σας να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτούς τους δεσμούς», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος  «Εγκάρδια συγχαρητήρια» και ευχές για δύναμη και επιτυχία, απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της καγκελαρίας, έχει ως εξής: «Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, για την ορκωμοσία σας ως πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας σας συγχαίρω […]

Leave a Reply

avatar