Δεκέμβριος 11, 2019

Watsa: Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό

Συνάντηση σε εξαιρετικά θετικό κλίμα είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ψήφος εμπιστοσύνης από τον Watsa

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του μεγάλου επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από το Ελληνικό, ενώ ο μεγαλοεπενδυτής παρατήρησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μη γνωρίζει η Ελλάδα επενδυτική έκρηξη στον Τουρισμό, στο real estate, από τη στιγμή που βρίσκεται τόσο κοντά στις πλούσιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και ο Watsa έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ο μεγαλοεπενδυτής φέρεται, μάλιστα, ενθουσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία στήθηκε το κυβερνητικό επιτελείο και το sequencing των νομοθετικών πρωτοβουλιών που οδηγούν σε πιο δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ασφαλιστική αγορά, την αγορά ακινήτων και τις μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις, έδωσε έμφαση σε Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα για μεγάλες υποδομές, ενώ χαρακτηρίστηκε θετική η ολοκλήρωση έως τέλος 2019 του εμπροσθοβαρούς προγράμματος απομείωσης των “κόκκινων” δανείων, για να πάρει μπροστά η οικονομία.

«Παρών» και ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις. Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (19/07) και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Related articles

Πλήγμα για Τσίπρα -Ο Παυλόπουλος δεν υπογράφει για την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα θα αποτελέσει αυτήν την εβδομάδα, η διαφαινόμενη άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου. Κι αυτό, γιατί η άρνηση του Προκόπη Παυλόπουλου να υπογράψει την ανάληψη της θέσης της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την σημερινή αντιπρόεδρο κ. […]

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες για τις «τσουχτερές» χρεώσεις στα ATM

Η επιθετική τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να βρεθεί μία λύση. Πιο ακριβά έγιναν από την Δευτέρα τα μετρητά για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την χρεωστική τους κάρτα για να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδοθεί η κάρτα τους. Αυτή […]

Leave a Reply

avatar