Ξαναφέρνει ο Μητσοτάκης τον τέως “από το παράθυρο”; – Ο παραλογισμός στο σημερινό πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν
Απο newsattica
Spread the love

Εντύπωση, το λιγότερο, έχει προκαλέσει το πρωτοσέλιδο θέμα σήμερα της ΕφΣυν, με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν ειρωνικά τη διασύνδεση που επιχειρεί η εφημερίδα, του ταξιδιού του πρωθυπουργού σήμερα στη Σκωτία, με σχέδιο “επιστροφής του τέως”.

Οι διασυνδέσεις που επιχειρεί η εφημερίδα είναι τόσο εξωφρενικές, που χρειάζονται διευκρίνιση. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα στη Σκωτία, μετά από πρόσκληση του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου, ο οποίος θα τον φιλοξενήσει στο Dumfries House. Τι είναι το Dumfries House; Είναι ένα ιστορικό κτήριο του 18ου αιώνα, που ανήκει στη βασιλική οικογένεια και το οποίο αναβίωσε το Ίδρυμα του Πρίγκιπα Καρόλου και πλέον μπορεί κανείς να το επισκεφθεί δωρεάν ή να νοικιάσει τους χώρους του για μια εκδήλωση. Υπάρχει δυνατότητα ακόμα και να μείνει κανείς στο παλάτι, με το ανάλογο τίμημα φυσικά.

Η επίσκεψη έχει να κάνει με το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αξιοποίηση του ανακτόρου του Τατοΐου, που θα λειτουργεί ως Μουσείο αλλά και σαν χώρος αναψυχής, ώστε να “δώσει μία σημαντικότατη ποιοτική διέξοδο ψυχαγωγίας, πολιτισμού σε όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου”, όπως είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.” Ο πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στην Ελλάδα για τα ελληνικά σχέδια, κάλεσε τον πρωθυπουργό στη Σκωτία να του δείξει πώς έχουν αξιοποιήσει στη Μεγάλη Βρετανία το Dumfries House και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση. Τέλος της ιστορίας…

Το “σατανικό σχέδιο” που ανακάλυψε η ΕφΣυν

Θα ήταν το τέλος της ιστορίας αν η ΕφΣυν δεν είχε κατασκευάσει ένα απίθανο σενάριο, ακόμα και για επιστροφή του τέως στα πράγματα ή για φλερτ του πρωθυπουργού με τους βασιλόφρονες ψηφοφόρους (σσ υπάρχουν ακόμα;) κάνοντας λόγο για unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η φράση είναι δανεική από τη γνωστή δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το δημοψήφισμα για το πολίτευμα του 1974, που το είχε χαρακτηρίσει πολλά χρόνια μετά- όταν ήταν υπουργός του Καραμανλή- άδικο για τον τέως (unfair), αφού δεν είχε επιτραπεί στον Κωνσταντίνο να έρθει να κάνει καμπάνια στην Ελλάδα.

Ποιο είναι όμως το unfair του Κυριάκου Μητσοτάκη; Σε μια πρώτη απίθανη διατύπωση, το κύριο άρθρο της ΕφΣυν μας πληροφορεί ότι σε ένα μήνα συμπληρώνονται 5 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (sic) και ότι ο Κυριάκος- λέει- θέλει να τιμήσει την πιο ακραία του δήλωση, αυτή για το δημοψήφισμα. (σσ Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή).

Μετά το κύριο άρθρο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνει ότι ” ο Κυρ. Μητσοτάκης αναθέτει τώρα στον πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας την “αξιοποίηση” του Τατοΐου”. Καμία σχέση φυσικά, αφού σε κανέναν Κάρολο δεν ανατίθεται η αξιοποίηση του Τατοΐου. Το πρώην ανάκτορο αξιοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Και το κύριο άρθρο συνεχίζει:

“Με την ανάθεση ιδιαίτερου ρόλου για το Τατόι στον Κάρολο ο πρωθυπουργός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την τελεσίδικη απόφαση της ελληνικής πολιτείας το 1994, αλλά και με την κήρυξή του ως διατηρητέου από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.” Αφού δηλαδή οι συντάκτες της ΕφΣυν υιοθετούν αυθαιρέτως την άποψη, ότι έχει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στο Τατόι ο Κάρολος– ο οποίο απλώς θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, πώς στη Μεγάλη Βρετανία αξιοποίησαν ένα ανάκτορο και τίποτα περισσότερο- φθάνουν και στο επίσης αυθαίρετο συμπέρασμα, ότι η ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Πρίγκιπα Κάρολο, έρχεται σε αντίθεση με την ανακήρυξη του μνημείου ως διατηρητέου. Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή ότι με πλάγιο τρόπο το ανάκτορο επιστρέφει στους βασιλείς…Παράλογο; Παράλογο προφανώς.

Και η αποθέωση του παραλογισμού της εφημερίδας- συγνώμη αλλά δεν υπάρχει άλλος ορισμός- έρχεται με την κατάληξη του κυρίου άρθρου: “Το γεγονός ότι εξ αρχής ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε κατά νου να τιμήσει το “unfair” του πατέρα του πιστοποιείται από το ότι είχε περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του τον Ιούλιο του 2019 την “αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας”. Τώρα βλέπουμε τι ακριβώς εννοούσε.”

Δηλαδή η απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η πρόβλεψη για την αξιοποίηση της βασιλικής περιουσίας που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις, ήταν ένα κρυφό σινιάλο προς την τέως βασιλική οικογένεια ότι σχεδόν θα τους επιστραφεί το κτήριο!!!! Για να μην σχολιάσουμε την επιμονή της εφημερίδας να συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μια δήλωση του πατέρα του πριν από 35 χρόνια, επιμονή που δείχνει μια προσπάθεια να εμφανίσει η ΕφΣυν την όλη ιστορία, σαν μια οικογενειακή συνωμοσία (ή ευθύνη) των Μητσοτάκηδων.

Παραλογισμός; Απόλυτος

Υ.Γ. Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό το απίθανο σενάριο βασίζεται στο απλό γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε με αβρότητα, ως όφειλε, την πρόσκληση του πρίγκιπα Κάρολου και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, να τον ενημερώσει για το πώς αξιοποίησαν στη Μεγάλη Βρετανία ένα πρώην βασιλικό κτήριο και το απέδωσαν προς χρήση στους πολίτες που θέλουν να το επισκεφθούν.

Πολλά τα ειρωνικά σχόλια στα social media

Το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια στο twitter, με ορισμένους να θυμούνται και την συνάντηση στο Μαξίμου του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και το δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο και την οικειότητα της συζύγου του πρωθυπουργού Περιστέρας με τον πρίγκιπα- διάδοχο.

https://twitter.com/AnAthenianToLDN/status/1518836546442563585?s=20&t=1UDMPZAeG2dc5bTcRmfWugΠΗΓΗ:

ΠΗΓΗ: