Απρίλιος 4, 2020

Frontex: Αύξηση 42% των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα το 2019

Μόνο στη χώρα μας ο αριθμός είναι αυξημένος

Παρά τη μείωση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο συνολικός αριθμός μεταναστών που καταγράφηκαν στην περιοχή μας τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Frontex. Συγκεκριμένα πέρασαν στην Ελλάδα 74.100 άτομα.

Την ίδια ώρα το σύνολο των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών για τους πρώτους 11 μήνες του 2019, στο σύνολο της Ευρώπης, ήταν χαμηλότερο κατά 10% σε σχέση με πέρσι.

Στην Ισπανία οι αρχές κατέγραψαν μείωση 57% και την Ιταλία 43% το φετινό 11μηνο.

Το 2019, στην πορεία της ανατολικής Μεσογείου, οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν περίπου έναν από τους τρεις εντοπισθέντες, ενώ οι Σύροι αντιπροσώπευαν το ένα τέταρτο των καταγραφών.

Στα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξαν περισσότερες από 1.900 καταγραφές παράνομων διελεύσεων τον Νοέμβριο.

Ο αριθμός των μεταναστών που επέλεξαν να διασχίσουν τη Δυτική Μεσόγειο τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 80% από τον προηγούμενο μήνα σε 950.

Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν μέσω της Κεντρικής Μεσογείου τον Νοέμβριο ήταν σχεδόν 1.200 ή 46% λιγότερο από ό,τι τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: protothema.gr

Related articles

Άνδρας μέσης ηλικίας το 8ο κρούσμα του κορονοϊού Ελλάδα

Η κλινική εικόνα του όγδοου επιβεβαιωμένου κρούσματος που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, δεν διαφέρει από την κλινική εικόνα των άλλων κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί έως σήμερα. Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σχετίζεται με το πέμπτο επιβεβαιωμένο […]

IAmAndIWill – Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου) από την Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου UICC. Το σύνθημα #IAmAndIWill#, ΕίμαιΚαιΘαΚάνω καλεί την παγκόσμια ογκολογική κοινότητα, αλλά και όλη την κοινωνία, σε μία ατομική και ταυτόχρονα συλλογική δέσμευση για ανάληψη δράσης και παρέμβαση με σκοπό την αποτελεσματική […]

Leave a Reply

avatar